Comenzi telefon
+40 755 497 872
  • 0

Instrucțiuni de plantare

 

1. Recepția puieților

 

Puieții de conifere se recepționează de către dumneavoastră în legături etichetate cu denumirea comună și științifică a fiecărei specii.

 

2. Depozitarea puieților până la plantare

 

La primire, legăturile de puieți se scot din cutie și se depozitează imediat la șanț- se sapă o groapă într-o locație ferită de soare, tasându-se bine cu sol la rădăcină pentru a nu prinde aer. Se udă moderat legăturile astfel amplasate. Este indicat ca lucrările de plantare propriu-zisă se se desfășoare într-un timp cât mai scurt, dar se poate efectua cu succes pe o durată de maxim 7 zile, în funcție de disponibilitatea dumneavoastră.

 

3. Plantarea puieților cu rădăcină nudă (livrare și plantare în perioada 1 octombrie-1 mai)

 

Plantarea puieților cu rădăcină nudă livrați către dumneavoastră de Ferma de Brazi se poate realiza între lunile octombrie-mai, perioadă în care puieții de conifere sunt în repaus vegetativ (activitate fiziologică minimă). Puieții se pot planta și în perioada de iarnă, cu condiția ca solul să nu fie înghețat iar umiditatea acestuia să fie suficient de ridicată pentru o prindere bună a puieților, chiar și la temperaturi negative ale aerului.

Pentru plantarea unui puiet de brad sau molid se execută o vatră cu dimensiuni de 30x50 cm și o adâncime medie de 30-40 cm, în funcție de dimensiunile rădăcinii.Solul din groapă se mărunțeste bine cu sapa sau hârlețul. Se pregătește o găleată care se umple cu apă și humus de padure/gunoi de grajd copt (vechi)/ sol gras de grădină până se obține o compoziție mixtă. Puieții se desfac din legătura depozitată la șanț și rădăcinile se mocirlesc prin scufundarea acestora în găleată. După poziționarea puietului în groapa de plantare, se adaugă un prim strat de pământ mărunțit astfel încat să acopere integral rădăcinile și se tasează bine cu bocancul astfel încât să fie eliminate spațiile de aer. Ulterior, se completează cu pământ până la nivelul coletului (punctul de unire dintre rădăcină și tulpină). Verificarea unei plantări corecte se face prin prinderea vârfului puietului cu 3 degete și încercarea de a-l ridica din vatră.

 

4. Plantarea puieților cu balot de pământ (livrare la ghivece și plantare în perioada 1 mai-30 septembrie)

 

Ferma de Brazi vă oferă posibilitatea să plantați puieți de conifere la ghivece tot timpul anului, cu condiția ca solul să fie suficient de umed, cu rezultate sigure. Sistemul nostru de producere a puieților în ghivece P12 (12x12x13cm) asigură rădăcini bine dezvoltate și puieți viguroși. Pentru plantarea puieților livrați la ghivece se execută o vatră de 20x40 cm și adâcime 20-30 cm, se înlătură ghiveciul de plastic și balotul de pamânt se fixează în groapă astfel încât coletul să se situeze la nivelul solului. Se completează cu pamânt mărunțit și se tasează bine în jurul puietului.

 

5. Irigarea puieților plantați

 

Este indicată udarea puieților imediat după plantare, mai ales în cazul în care solul pe care se efectuează lucrarea este uscat. Pe perioada sezonului de vegetație irigarea puieților este necesară doar în perioadele lungi lipsite de precipitații (2-3 săptămâni).

 

6. Fertilizarea puieților de conifere

 

Pentru un plus de dezvoltare și culoare a puieților, se pot utiliza devreme în primăvară sau târziu în toamnă fertilizanți de tip complex NPK cu eliberare treptată, cu aplicare la baza plantelor, sau gunoi de grajd copt (vechi).

 

 

Spor la plantat!

 

De ce sa alegeti Ferma-de-brazi.ro?

100% crescuti in Romania

Ne mândrim cu faptul că toți puieții de conifere care vor ajunge în grădinile dumneavoastră sunt produși în pepinierele noastre din Albac, Munții Apuseni.

Consiliere post-vanzare

Vă oferim îndrumare privind alegerea speciilor de conifere care se potrivesc cel mai bine proiectului tău, precum și sfaturi de plantare a puieților.

 

Ferma de Brazi

Calitate de top

Speciile de conifere pe care le creștem în pepinieră au fost selecționate dintre cele mai bune proveniențe din SUA, Canada și Europa, având o  valoare ornamentală ridicată, care să încânte ochiul și sufletul.

Clienti multumiti

Visul tău de a te bucura de propria gradină de conifere  poate deveni realitate. Comandă puieți de conifere ornamentale astăzi de la pepinieră!  

Se incarca..

Te rugam sa astepti cateva momente!

Comanda ta este procesata.

 Te-ai abonat cu succes la newsletter-ul nostru!

Pentru a confirma abonarea, trebuie sa accesezi adresa email si sa urmezi instructiunile.

Produsul a fost adaugat in cos!